Museum van Deinze en de Leiestreek - Mudel

Links

Cultuur- en UIT-agenda

De meest volledige agenda voor cultuur en vrije tijd in Vlaanderen en Brussel. Wat te doen met de kinderen of in de buurt? Ontdek alle tips voor een leuke film, concert, tentoonstelling, museum, rommelmarkt, fiets of wandeltocht, dichtbij of iets verder weg.

 UiTlogo.jpg

Bekijk de collecties van alle Oost- en West-Vlaamse instellingen 

 erfgoedinzicht-l

Museumpas

Mudel was in 2018 één van de eerste regionale musea die intekende op het Belgische succesverhaal van de museumpas. Na mudel volgden veel andere regionale en lokale musea en ondertussen kan je met de museumpas meer dan 170 musea een jaar lang gratis bezoeken, van de allergrootste tot de allerkleinste, in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Klik op het logo om te ontdekken welke en om je museumpas online te bestellen/verlengen.

Roze bijgeknipt

Dunsa - Kring voor Geschiedenis, Kunst en Erfgoed van Deinze en de Leiestreek

In 1929 stichtten enkele vooraanstaande Deinzenaars de toenmalige Kunst- en Oudheidkundige Kring, met als doel een culturele vereniging op te richten buiten en boven alle politieke en filosofische meningsverschillen. De volledige erfgoedcollectie van Dunsa en het overgrote deel van hun archief wordt in het mudel gehuisvest, bestudeerd, geïnventariseerd en ontsloten. Jaarlijks brengt Dunsa ook een jaarboek uit, dat in de museumshop te koop is.

dunsa-kleur-ondertitel-druk

Lukasweb

In opdracht van musea of erfgoedorganisaties verzorgt Lukasweb het digitale beeldbeheer van (top)werken uit het Vlaamse kunsterfgoed. Met het oog op de professionele afnemer zijn de hogeresolutiebeelden voor de meest veeleisende toepassingen bruikbaar. Lukasweb is het platform voor digitale kunst en erfgoed in Vlaanderen: voor de liefhebber, voor de musea, binnen het onderwijs. 

2012 lukas logo

Erfgoedcel Pols

De projectvereniging Platform Omgeving Leie- en Schelde, of kortweg POLS, is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Deinze, De Pinte, Nazareth, Gavere, Sint-Martens-Latem en Zulte. De organisatie zet zich in op het vlak van cultuur, erfgoed, wonen en duurzaamheid van deze gemeenten.

Logo egc_nieuw