Museum van Deinze en de Leiestreek - Mudel

VAARWATER - finissage Leiegedichten

Tijdens de expo “Leiestreek in woord en beeld” (22 oktober 2022 – 22 januari 2023) gaat het mudel op zoek naar de poëzie achter het beeld en het beeld in de poëzie van klassieke en hedendaagse beeldende kunstenaars en schrijvers in de Leiestreek. Op zondag 22 januari 2023 komen al deze poëtische beelden letterlijk en figuurlijk tot leven tijdens een finissage-festival VAARWATER, vloei...

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Leietheater - Foyer
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

Leietheater

Tijdens de expo “Leiestreek in woord en beeld” (22 oktober 2022 – 22 januari 2023) gaat het mudel op zoek naar de poëzie achter het beeld en het beeld in de poëzie van klassieke en hedendaagse beeldende kunstenaars en schrijvers in de Leiestreek.

Op zondag 22 januari 2023 komen al deze poëtische beelden letterlijk en figuurlijk tot leven tijdens een finissage-festival VAARWATER, vloeiend als de Leie, een artistieke lezing wordt gegeven van de kunst van de streek.

Deze dynamische dialoog tussen performance en expo, tussen podium en schone kunsten is een samenwerkingsverband tussen KADE, mudel, Leietheater, bibliotheek en stadsdichter Steven Van de Putte op vijf locaties: mudel, Leietheater, Leiespiegel, bibliotheekkelder en de historische boot Amadeus.

Op VAARWATER gaat om 15.30 u. in de theaterzaal van Leietheater het filmdocument DORPSKERK BACHTE: LEIEVERLEDEN MET TOEKOMST in première. Deze film geeft in 30 minuten een interessant achtergrondbeeld van de renovatie van de dorpskerk en de betekenis voor bewoners en bezoekers van Bachte. Reserveren voor deze filmpremière kan via een gewoon ticket voor VAARWATER.

Het volledige programma van Vaarwater kan je hier raadplegen. Met 1 ticket kan je deelnemen aan alle activiteiten van het programma.

FAQ VAARWATER

1) Moet ik vooraf inschrijven voor dit kunstenfestival?
Deelname is gratis, maar je moet inderdaad inschrijven.

2) Hoe schrijf ik me in voor VAARWATER?
Dat kan via de link 'tickets' op deze pagina. Je wordt vervolgens geleid naar het reservatiesysteem van Leietheater.

3) Moet ik een geleid parcours volgen die dag?
Nee. Je maakt als bezoeker zelf je persoonlijke keuze uit het aanbod. Je kiest ook zelf de locaties uit waar je naar toe wil. Eerst iets meepikken in het Leietheater, dan eens passeren in de bibliotheek, om vervolgens naar het museum te wandelen. Het kan in deze maar evengoed in een andere volgorde. Op elke locatie word je ontvangen door publieksbegeleiders die je wegwijs maken.

4) Moet ik mij verplicht aanmelden bij aankomst? Is er een officieel aanvangsuur?
Nee, niets is verplicht. Maar als je bij aankomst langs het onthaal van het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) passeert, krijg je een papieren brochure met het volledige programma. Best handig dus. Je kan aankomen tussen 13u en 17u.

5) Kan ik op voorhand al mijn programma samenstellen zodat ik op zondag 22 januari zelf niet te veel tijd verlies?
Ja, zeker. Je kan hier het volledige programma in pdf downloaden via de link net boven de FAQ.

6) Zo'n uitgebreid programma. Dat geeft keuzestress. Hoe weet ik zeker dat ik niets hoef te missen?
Op voorhand je parcours uitstippelen aan de hand van de digitale brochure (met tijdstabel) is wel handig. De meeste voorstellingen worden meerdere keren die namiddag gespeeld, zodat je weinig of niets hoeft te missen.

7) Moet ik ook nog eens afzonderlijk reserveren voor de verschillende programmaonderdelen?
Nee, maar vol is vol. De enige uitzondering zijn de poëziesessies op het schip 'Amadeus'. Daarvoor kan je vanaf nu reeds je plekje en timeslot reserveren in mudel (en de dag zelf ook aan het onthaal).