Museum van Deinze en de Leiestreek - Mudel

Beestig! Nazaire Beeusaert

Het mudel, de werkgroep 100 jaar Nazaire Beeusaert en de erfgoeddienst stad Deinze sloegen de handen in elkaar voor Erfgoeddag en brengen een typisch stukje speelgoed na ruim 100 jaar terug tot leven: het Beeusaertpaardje. De Deinse speelgoedfabriek van Nazaire Beeusaert ging van start in 1921 met de fabricatie van kartonnen paardjes. De allereerste exemplaren vervaardigde hij in de living van zijn villa op de Gentsesteenweg 19 te Deinze. Al snel bleek hoe populair ze zouden worden en de rest van de jaren twintig stonden volledig in het teken van de fabricatie van de paarden.

Info

Wanneer

Waar

mudel - Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

Organisatie

mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek

Het mudel organiseert in het kader van Erfgoeddag een kleine tentoonstelling met beestig erfgoed van de speelgoedfabrikant Beeusaert uit de collectie van het mudel en deze van de familie Van Assche. 

Ter gelegenheid van 100 jaar Beeusaert werden 400 houten paardjes gemaakt naar origineel model. Iedereen, zowel groot als klein, werd uitgedaagd om zo’n paardje naar eigen fantasie in te kleuren, te schilderen, te versieren,… Alle paradepaardjes zijn tot 28 mei te bewonderen in mudel. Kom jij mee stemmen op je favoriete paardje? De drie winnaars winnen een leuke prijs.