Museum van Deinze en de Leiestreek - Mudel

VAARWATER

Op zondagnamiddag 22 januari vindt Vaarwater plaats, een veelzijdig kunstenfestival aan en rond de Leie. Het publiek kan er genieten van beeldende kunsten, poëzie, theater, film en muziek.

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

mudel - Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

Stad Deinze

Momenteel loopt in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) de tentoonstelling ‘Dichter bij de Leie. Leiestreek in woord en beeld’. Deze expositie toont hoe de rivier generaties kunstenaars inspireerde en nog altijd inspireert. De expo mondt op zondag 22 januari 2023 uit in een heus festival, een samenwerking tussen alle verschillende culturele stadsdiensten en stadsdichter Steven Van de Putte, tijdens hetwelk vele kunstenaars hun eigen poëtische blik op de Leie werpen.


Leerlingen van KADE brengen theaterperformances over Leiekunstwerken. Onder de vleugels van dichteres Jana Arns brengt ontluikend schrijftalent Leie-literatuur. In de stedelijke bibliotheek kan men terecht voor de documentaire ‘Lezers van de Leie’ en een hommage aan dichter Albert De Vos. In mudel verzorgt dekentjeskunstenaar Wim Wauman een poëzie-picknick en dichter Eddy Vaernewyck een muzikale ‘Deurle’- causerie samen met Jim Cain. Leietheater programmeert Tom De Bie en Yann Gyssels met Leieliedjes en de filmpremière over de renovatie van Bachte-Kerk.

‘Dichters aan dek’ laat je in een historisch vaartuig van kajuitsessies poëzie genieten. Stadsdichter Steven Van de Putte brengt met kunstenares Liliane De Grijse zijn cyclus ‘Kade’ en Luc C Martens met harpist Stef Van Vynckt ‘(kabbelen)Van Raveel tot de Pêcheur’ .

Reserveer alvast je gratis ticket hier