Museum van Deinze en de Leiestreek - Mudel

Tars Lootens & Steph Van Uytvanck - 100 jaar Toots Thielemans: een mens, een artiest, een icoon

Op 29 april 2022 is het 100 jaar geleden dat Toots Thielemans werd geboren. Jean 'Toots' Thielemans, jazz icoon, geliefd als mens en bewonderd als artiest. Speelde sinds z'n derde jaar accordeon, leerde zichzelf gitaar spelen, floot ook er vaak bij, maar het "mondmuziekske" dat hij op 16-jarige leeftijd in de Brusselse Rue du Midi kocht zou van hem een wereldster maken. Bill Evans, Char...

Info

Wanneer

Prijs

€ 16,00

Waar

mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek

Op 29 april 2022 is het 100 jaar geleden dat Toots Thielemans werd geboren.
Jean 'Toots' Thielemans, jazz icoon, geliefd als mens en bewonderd als artiest. Speelde sinds z'n derde jaar accordeon, leerde zichzelf gitaar spelen, floot ook er vaak bij, maar het "mondmuziekske" dat hij op 16-jarige leeftijd in de Brusselse Rue du Midi kocht zou van hem een wereldster maken. Bill Evans, Charlie Parker, Jaco Pastorius, Quincy Jones enz… bedienden zich van zijn muzikale genialiteit.

Jazz was zijn grote passie maar ook in pop muziek betekende hij heel wat: met artiesten als Billy Joel, Sting, Paul Simon, Stevie Wonder, e.a. deelde hij de opnamestudio of het podium. "Bluesette" werd zijn bekendste compositie, geschreven op een velletje papier in een backstage ruimte. Maar Toots charmeerde ook met filmmuziek (Midnight Cowboy, Zware jongens, Turks Fruit...) en televisie tunes (Sesamstraat, Baantjer,...).

Mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck en pianovirtuoos Tars Lootens hebben het voorrecht gehad om met Toots te mogen samenwerken. In deze voorstelling eren ze de maestro met eigen interpretaties van de songs die Toots zo graag speelde. "Be yourself, no more, no less". En dit is precies wat er op het podium gebeurt, met een dikke en dankbare knipoog naar die grote meneer Toots Thielemans.

wanneer: vrijdag 11 maart 2022 om 20u
waar: mudel
prijs: 16 euro
hoe: inschrijven via mail naar museum@deinze.be of bellen naar 093819670